Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

Subs are missing in the code explorer

 
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Mar 06, 2015 9:16 pm    Post subject: Subs are missing in the code explorer Reply with quote

Hi ,
sometime, existing subs from the program apper not in the code explorer.
i use bascom 2.0.7.8.003.
is this a bug in bascom or do i make a mistake ?

Many greetings
Climbi

(BASCOM-AVR version : 2.0.7.8 )
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 4970
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Mar 06, 2015 9:23 pm    Post subject: Reply with quote

when you can reproduce it, send the code (zipped) to support. it could be a bug. But in many cases, the problem is incorrect syntax. For example when using reserved words. An indication that there is something wrong with your code can be that indent lines are not drawn properly.
_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Sat Mar 07, 2015 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hi mark,

now i explored the point "Errors" in the code explorer.
There i see a lot of Errors, but it is possible to compile the code without errors.

Now i try to understand and improve the shown errors.
For example i find out that i can not write "If A => B Then... ". I must write "If A >= B...."
I mean "If A => B Then..." works, but it is displayed as an error in the code explorer.

Anyway: Many of the displayed errors i don't understand.

Example:


Code:
Const Timer_preload = 11                'Timervorgabe für 1/4 Sekunden Takt  (Timer2 8 Bit)
Config Clock = User                                        
Config Date = Dmy , Separator =  Slash                          
Config Timer2 = Timer , Prescale = 1024
On Timer2 Sectic

Timer2 = Timer_preload
Enable Timer2
 


In the line "Timer2 = Timer_preload" i get the error "Expression type mismatch"

But despite all the errors in the code explorer: My cod works fine .Rolling Eyes

Many greetings
Climber
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 4970
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

the error branch from code explorer is just a beta feature which was enabled because it *can* be useful.(see help). But it can give many errors which are no real errors. mainly because the dat files are missing special options.
while the next release will be a small maintenance release to fix some bugs, the version after that will deal with dat files/errors from code explorer.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Tue Mar 10, 2015 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Hi Mark
after i changed "If A => B Then.... to "If A >= B Then..." i received much less errors in the code explorer.
And then..... all subs are shown in the code explorer.
So far everything is good for me.
Many greetings
Climber
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum