Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

BSCAVRL.DLL Not Found

 
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 15, 2017 11:54 am    Post subject: BSCAVRL.DLL Not Found Reply with quote

Hi,
i bought and installed today a new full version of bascom. 2.0.7.8
When i start Bascom i get an error message that means "BSCAVRL.Dll not found".
In the Bascom folder i found "BSC-AVRL.Dll".
When i rename "BSC-AVRL.Dll in "BSCAVRL.Dll" i get the error "BSC-AVRL.Dll not found"
I hope someone can help me

(BASCOM-AVR version : 2.0.7.8 )
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Dec 15, 2017 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

you can not rename the system dll into the license dll.
it appears you did not received the license dll. you best contact the vendor and ask them about it.
changes are that this file is in your spam/junk folder. or that you need to unzip the file.
when you got it on CD, the setup will copy the file automatically.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 15, 2017 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Marc,
no it works, it was my error. Thanks for the fast help.

But i can only work with the C: folder.
Bascom don't find Files on the Network.
Is this normal ?
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Dec 15, 2017 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

that is not normal. you can use files from a network as long you have access to those files.
did you make a drive map ?
I just test it and it works as expected.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Dec 15, 2017 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

ps. 2078 is outdated. you can best register (read the instructions that should have came with the license) and grab a new 2080 setup.
_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 15, 2017 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

In our company we have several network drives.
When I use Bascom, I can not see/open the network drives via Bascom file explorer.

Does Bascom need special ports or something else regarding network access?

Info: OS is Windows 10 64 Bit, also we use Bascom Version 2080.


Edit:
Via Bascom file explorer I can not see the network drives in the list, but I can access them via manual entry \\xxx\yyy in the address bar.
So that means access is possible but the drive map is not shown.
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Wed Dec 20, 2017 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

can you show some screen shots?
Or otherwise send it to support.
The file open should show network places and driver.
I checked on W10 and i can open files from a network location.

Did you mapped the drive with a letter?

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Thu Dec 21, 2017 10:21 am    Post subject: Reply with quote

in windows 10 there seems to be a difference between running in user and admin mode. under admin mode network drives are hidden.
See also : http://www.winability.com/how-to-make-elevated-programs-recognize-network-drives/

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Climber

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 22, 2017 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Hello Mark,
yes the problem was the admin mode.
I'm no longer sure why I set the admin mode.
I'm, starting Bascom now in the normal mode and will see what happens.
Thanks a lot for the quick help.
Back to top
View user's profile
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5171
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Dec 22, 2017 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

admin mode is only needed first time you run bascom after installation.
after that you can use normal mode.
for updates you also need admin mode.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum