Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

View Pinout not working

 
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rrioja

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2006
Posts: 43
Location: GA, USA

usa.gif
PostPosted: Fri Mar 31, 2017 7:50 pm    Post subject: View Pinout not working Reply with quote

I am using Bascom 2.0.8.0 and I am having a problem. When I click on View, and then Pin Layout, nothing happens. How do I get the Pin Out Viewer to appear?

Thank you,
Robert


(BASCOM-AVR version : 2.0.8.0 , Latest : 2.0.7.8 )
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5061
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Mar 31, 2017 7:54 pm    Post subject: Reply with quote

your code need to contain the $regfile directive.
And the value need to be of an existing dat file.
for example : $regfile = "m128def.DAT"

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5061
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Fri Mar 31, 2017 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

rrioja, please fix your email address of your forum account.
_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
rrioja

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2006
Posts: 43
Location: GA, USA

usa.gif
PostPosted: Fri Mar 31, 2017 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Marc
I am using the sample programs from the Samples folder. All programs have the correct $regfile statement, and the PDF viewer works correctly. I noticed that the dat files have a line like "pdf=atmega128.pdf". Should there be a line that specifies the xml file?
Robert
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5061
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Sat Apr 01, 2017 10:01 am    Post subject: Reply with quote

no there is no need for that.

You best give a short example piece of code that does not work.
Then, also check the PINOUT sub folder. It should contain XML files and pin maps.
I assume you have View, Pin Layout activated?

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
rrioja

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2006
Posts: 43
Location: GA, USA

usa.gif
PostPosted: Sat Apr 01, 2017 11:56 pm    Post subject: Reply with quote

Like I said, I am using sample programs from the Samples folder, for example m128.bas which has $regfile = "m128def.dat".
The BASCOM-AVR folder has the m128def.dat file and the PinOut folder has the files ATmega128RFA1-QFN64.xml and ATmega128-TQFP64.xml. It also has tqfp64.map and tqfp64.png.
What do you mean by "I assume you have View, Pin Layout activated?". I don't see anything in the manual about activating it.

Robert
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Evert :-)

Bascom Expert



Joined: 18 Feb 2005
Posts: 2113

netherlands.gif
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

Delete after backing it up; c:\Users\YourName\AppData\Roaming\MCS Electronics\bascom-avr.xml to see if the chip view is back. This restore the ide to default settings.
_________________
www.evertdekker.com Bascom code vault
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5061
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

maybe you can post a screen shot of the IDE ?
_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
rrioja

Bascom Member



Joined: 05 Jun 2006
Posts: 43
Location: GA, USA

usa.gif
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

I renamed bascom-avr.xml to something else, and restarted the program. This solved the problem, and I noticed that a new bascom-avr.xml had been created. Now everything is working well.

Thank you all for your help.

Are there any thoughts on the Microchip acquisition of Atmel? I noticed that the Atmel website now has many broken links.

Off and on, I have been using Bascom-AVR for 10 years. It has been one of the best investments ever, and the support and dedication has been exemplary.

Robert
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5061
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

good that it worked. maybe you can send the non working xml file to support ? (zipped).
There is no setting that disables the pin out viewer so i am curious to see what the problem was/

microchip/atmel has just launched a new AVR line. I ordered a board to have a look at it. all new hardware.
My guess is that they keep selling AVR, why shouldnt they? Broken links you can report. I guess they are working on integration.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum