Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

Mega2560 R3 with ILI9341-TFT in 16-bit?

 
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-ARDUINO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kasch

Bascom Member



Joined: 18 Jun 2005
Posts: 33

PostPosted: Sat Jan 28, 2017 4:20 pm    Post subject: Mega2560 R3 with ILI9341-TFT in 16-bit? Reply with quote

Hi, I would like to use a Mega2560 R3 Bord with shield and an 3,2 ILI9341-Display in 16bit. I have found the ILI9341-Libary from http://mat.midlight.eu/index.php/ILI9341_Library, but I can not change the port for parallel-versions-port, because only one port is possible.
But according to the datasheet of the mega2560 R3 are G.0 G.1 G.2 and D.7 connected with Reset, RW, CS and WR....what can I do? Thank you
Back to top
View user's profile
bzijlstra

Bascom Ambassador



Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1179
Location: Tilburg - Netherlands

netherlands.gif
PostPosted: Sun Jan 29, 2017 1:39 pm    Post subject: Search... Reply with quote

Start with a search in this forum. Plons did some work on SPI / 8-bit / 16 bit on ILI9341 displays.

Have fun
Ben Zijlstra
Back to top
View user's profile Visit poster's website
m_herr

Bascom Member



Joined: 01 May 2005
Posts: 6

PostPosted: Mon Jan 30, 2017 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

i have searched and found nothing from mega2560 AND ili9341...and from Ili9341 only spi-version in 2,2"

what you mean with your last sentence? clons don't work complete nothing?
Back to top
View user's profile
bzijlstra

Bascom Ambassador



Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1179
Location: Tilburg - Netherlands

netherlands.gif
PostPosted: Tue Jan 31, 2017 12:46 am    Post subject: Atmega2560 8-bit parallel Reply with quote

http://www.mcselec.com/index2.php?option=com_forum&Itemid=59&page=viewtopic&t=12893&postdays=0&postorder=asc&highlight=ili9341&start=0

Atmega2560 8-bit parallel with pictures
Back to top
View user's profile Visit poster's website
m_herr

Bascom Member



Joined: 01 May 2005
Posts: 6

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

did you read my sentence? you quote my link, which I used and which the reason for THIS thread is...
Back to top
View user's profile
bzijlstra

Bascom Ambassador



Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1179
Location: Tilburg - Netherlands

netherlands.gif
PostPosted: Tue Jan 31, 2017 10:02 pm    Post subject: Answer for the initial question.... Reply with quote

Have tried to answer the question of Kasch, the member that asked the initial question.

Have fun
Ben Zijlstra
Back to top
View user's profile Visit poster's website
m_herr

Bascom Member



Joined: 01 May 2005
Posts: 6

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

no, you don't....he explaind his problem with software of a link..and you send the same link as answere..you have not read the question of threadstarter..pleas3 be carefully on your answere..have fun
Back to top
View user's profile
bzijlstra

Bascom Ambassador



Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1179
Location: Tilburg - Netherlands

netherlands.gif
PostPosted: Wed Feb 01, 2017 1:14 am    Post subject: Wrong link... Reply with quote

This is the link of the first item in this tread

http://mat.midlight.eu/index.php/ILI9341_Library,

Because of the comma I get a page without any contents.

After removing the comma I get indeed a very nice page with lots of information.
And you are right with a link to the page I have put in a answer.

So my 'fault'... or a wrong link. Solved. Good luck with your 'problem'.

Have fun
Ben Zijlstra
Back to top
View user's profile Visit poster's website
m_herr

Bascom Member



Joined: 01 May 2005
Posts: 6

PostPosted: Wed Feb 01, 2017 9:08 am    Post subject: Reply with quote

i repeat..again....you postet sincless the link which created the question of this thread...you can not post a solution-link which is the same link which just created the problem...nothing is solved..only you has not read the Main-question..again....good luck next time during reading and understanding...
Back to top
View user's profile
Duval JP

Bascom Member



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 827
Location: France

france.gif
PostPosted: Sat Feb 04, 2017 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

Crying or Very sad
Once again! Before embarking on the purchase of equipment.
You should know if you have the skill to use it or if other users have already share their experiences.
The choice of display is very large here : http://www.mcselec.com/index2.php?option=com_forum&Itemid=59&page=viewtopic&t=13074


JP
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 4723
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Sat Feb 04, 2017 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Hi, I would like to use a Mega2560 R3 Bord with shield and an 3,2 ILI9341-Display in 16bit. I have found the ILI9341-Libary from http://mat.midlight.eu/index.php/ILI9341_Library, but I can not change the port for parallel-versions-port, because only one port is possible.

That is indeed a great library. I do not understand what you mean with that only one port is possible?

Quote:
But according to the datasheet of the mega2560 R3 are G.0 G.1 G.2 and D.7 connected with Reset, RW, CS and WR....what can I do? Thank you

The 16 bit mode needs just 3 ports : 2 for the 16 bit data, and 1 port for control. you can freely chose the pins.
The consts to define are explained on the page.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-ARDUINO All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum