Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

XMega Port D?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR Archive
View previous topic :: View next topic  
Author Message
davematt

Bascom Member



Joined: 25 May 2004
Posts: 6
Location: Gippsland, Australia

PostPosted: Sun Apr 27, 2014 11:41 am    Post subject: XMega Port D? Reply with quote

I'm trying to drive a 16 bit TFT display with an XMega32D4U. The data high lines on Port C look fine, but the top 4 bits of the data low lines on Port D look strange. Many pulses are less than 1 volt, for no good reason that I can see. Shift the data low port to port A, and all looks good. Same code works fine on an XMega 128, and the problem chip will pulse all its output lines fine, when tested. Hoping I've missed something...
TIA, David

(BASCOM-AVR version : 2.0.7.7 )
Back to top
View user's profile
Evert :-)

Bascom Expert



Joined: 18 Feb 2005
Posts: 2117

netherlands.gif
PostPosted: Sun Apr 27, 2014 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Dave,

Looking at the datasheet there's nothing special with portd.
Did you connected ALL the Vcc pins to Vcc, including Avcc ?

Maybe you can share some code how you initialize the ports.

_________________
www.evertdekker.com Bascom code vault
Back to top
View user's profile Visit poster's website
albertsm

Administrator



Joined: 09 Apr 2004
Posts: 5096
Location: Holland

blank.gif
PostPosted: Mon Apr 28, 2014 10:25 am    Post subject: Reply with quote

let us know when you found the problem. make sure there is no other hardware connected to these port pins.
or that some fuse sets some option.

_________________
Mark
Back to top
View user's profile Visit poster's website
davematt

Bascom Member



Joined: 25 May 2004
Posts: 6
Location: Gippsland, Australia

PostPosted: Wed Apr 30, 2014 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

Evert, my code comes from Hipnik on the De forum, who got portions from you, so thankyou twice! As it happens, the xmega 32 was a bit small, so when a xmega 128 board from Batsocks arrived, my own board got pushed aside. Thankyou also to Mark, if I have any success later I will share the good news. Cheers from Australia, David
Back to top
View user's profile
Ross_ValuSoft

Bascom Member



Joined: 20 Nov 2005
Posts: 272
Location: Melbourne, Australia

australia.gif
PostPosted: Thu May 01, 2014 3:35 am    Post subject: Reply with quote

Hi Dave.

Where in Gippsland? We just spent 3 nights at Rawson and visited Walhalla. Nice area.

Cheers,

Ross (Blackburn, Melbourne)

_________________
Ross McKenzie
Melbourne Australia
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-AVR Archive All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum