Forum - MCS Electronics

 

FAQFAQ SearchSearch RegisterRegister Log inLog in

TFT 5inches, ssd1963 and Mega 2560
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-ARDUINO
View previous topic :: View next topic  
Author Message
samgsm

Bascom Member



Joined: 01 Dec 2015
Posts: 26

PostPosted: Tue Feb 09, 2016 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

This work was completed on the Proteus, but (touch) does not work Are the connections on the screen is correct?
Can you please repair "I Acra" you
Back to top
View user's profile
bzijlstra

Bascom Ambassador



Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1179
Location: Tilburg - Netherlands

netherlands.gif
PostPosted: Wed Feb 10, 2016 12:24 am    Post subject: Type of touch controller? Reply with quote

If you check the wiki you will find the 7 inch display with a working touchscreen.

We can help you, what is the type of touch controller?

Ben Zijlstra
Back to top
View user's profile Visit poster's website
samgsm

Bascom Member



Joined: 01 Dec 2015
Posts: 26

PostPosted: Wed Feb 10, 2016 9:18 am    Post subject: Reply with quote

This is exactly what I want, but by Bascom avr
https://youtu.be/146ue-w1w24
Back to top
View user's profile
samgsm

Bascom Member



Joined: 01 Dec 2015
Posts: 26

PostPosted: Sat Feb 13, 2016 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

How is the retrieval of values (X,Y) of the Touch screen SSD1963 ?
Back to top
View user's profile
Duval JP

Bascom Member



Joined: 22 Jun 2004
Posts: 840
Location: France

france.gif
PostPosted: Thu Feb 18, 2016 10:41 am    Post subject: Reply with quote

Sorry, I made a mystake if your screen is landscape X=0 to 799 and Y 0 to 479

in the program Test-2

Display_init ' Initialize Display
Lcd_clear White
Restore Font12x16
'Lcd_set_pixel x , Y , Color
'X = 0 to 799
'Y = 0 to 479
'try to draw a line
' intnitialisation-------------------
Dc = 180
Lcd_clear White
'For next -------------------------
For Iii = 0 To 780
Lcd_set_pixel Iii , Dc , Blue
waitms 30ms
Next Iii

End
_________________
in your program ,
each time you loop , you do the same thing because DC is reinitialized : DC=180
dC must be BEFORE the for
Also here you don't need Do loop

when you have a line you can imagine how to modified it... that is the next step !
Wink
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.mcselec.com Forum Index -> BASCOM-ARDUINO All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum