Advertisement  

Friday, 10 July 2020
     
 
Main Menu
Home Home
Shop Shop
News News
BASCOM-AVR BASCOM-AVR
BASCOM-8051 BASCOM-8051
Products Products
Application Notes Application Notes
Publications Publications
Links Links
Support Center Support Center
Downloads Downloads
Forum Forum
Resellers Resellers
Contact Us Contact Us
Updates Updates
MCS Wiki MCS Wiki
Online Help
BASCOM-AVR Help BASCOM-AVR Help
BASCOM-8051 Help BASCOM-8051 Help
Contents in Cart
Show Cart
Your Cart is currently empty.
Search the Shop

Products Search

User Login
Username

Password

If you have problem after log in with disappeared login data, please press F5 in your browser

RSS News
 
     
 

 
   
     
 
Programirajmo z BASCOM AVR Print
 Spoštovani!

Hvala, da ste se odločili za nakup Bascom-AVR brošure! V njej smo zbrali veliko praktičnih primerov projektov za AVR mikrokontrolerje, predstavljeni so primeri programov in tudi programskih »trikov«, ki bodo prišli prav vsakemu, ki se ukvarja s programiranjem mikrokontrolerjev.

V več letih izhajanja revije Svet elektronike smo objavili veliko člankov v tako imenovanem Bascom kotičku, seveda pa smo objavili tudi veliko različnih projektov in naprav z AVR-ji. Vse to smo zbrali na enem mestu v Bascom-AVR brošuri.

Bascom-AVR brošura vsebuje nekaj osnov programiranja mikrokontrolerjev, predstavljena so nekatera programerska ter strojna orodja, ki vam bodo prišla prav. Izmed teh orodij omenimo MiniPin razvojni sistem, PWM napajalnik, I2C monitor in paralelni programator za AVR-je. Izmed programskih pripomočkov pa vam bodo prišle prav vse opisane rutine, izmed katerih je zanimiv generator frekvenc, prekinitveni Debounce, RTC ki troši samo 15 µA v delovanju in še marsikatera druga rutina.

Opazili boste, da so v brošuri predstavljeni tudi programi, ki se nanašajo na družino 8051 mikrokontrolerjev. Sprva smo namreč planirali narediti brošuro izključno za AVR-je. Po skrbnem premisleku smo se odločil, da v brošuro vključimo tudi določene programe za 8051 družino zato, ker se Bascom-8051 programi minimalno razlikujejo od Bascom-AVR programov. Predstavljeni programi bodo torej služili kot dodaten vir znanja in rutin, ki vam bodo prišle prav pri programiranju mikrokontrolerjev.

Example programs

Book preview (PDF)

Review by M. Alberts
This is a book in the Slovenian language. This review is limited because i could only read the circuits and bascom code.
This book is published by AX elektronika and written by J. Mikeln.
AX elektronika developed and sells a number of affordable AVR experimenter boards.These boards are described and used in the book but the experiments are not limited to those boards.
There are many interesting projects. Some of them are unique(graphical gps compass). For Slovenian users, this is a 'must have' book. It is very affordable and great value for money!

The good news is that AX is working on an English edition.